Covid-19: We’re continuing to adapt working practices within our factory, read our full statement

Washrooms, staff shower facilities and reception areas at Swallow Place, London

Together with our in-house joinery division, Cre8 Joinery Solutions, we delivered new washrooms, colourful staff shower facilities and two new reception areas as part of this office refurbishment project.

Marcato solid grade laminate cubicles in yellow and light grey +
Legato yellow solid grade laminate benching +
Forza solid grade laminate Z style lockers in two grey shades +
Arpeggio solid surfacing vanity units in light grey concrete-effect finish +
Oak veneer reception desk +
Marcato solid grade laminate cubicles in dark grey +

This project involved the refurbishment of two adjacent office buildings, both of which are located on Swallow Place in Mayfair, right in the heart of West End and close to Oxford Circus.

When it comes to modern office refurbishments often one of the key requirements is ensuring staff have access to shower and changing facilities and this project was no exception.

We installed our highly-engineered Marcato shower cubicles in solid grade laminate (SGL), the ultra-durable nature of SGL means that the showers will remain in pristine condition for years to come. The bright yellow SGL doors were complemented by light grey pilasters and partitions also in SGL, creating a contemporary space with a pop of colour.

Each shower cubicle, as well as being manufactured full height, was also designed to include space for staff to change after a shower including an integrated Legato bench, for complete privacy. The Legato benching, which was installed in each cubicle and in the communal areas beneath the lockers, was manufactured in the same bright yellow SGL as the cubicle doors. with anodised aluminium sections for longevity.

The new changing area also includes our Forza solid grade laminate lockers with key-operated locks in two shades of grey to create a striking stripe effect within each bank of lockers. The locker’s practical z-shape ensures each locker has enough internal space to comfortably accommodate a suit hung up while maximising on the number of lockers installed.

As part of the project, we also installed new toilet cubicles and vanity units. Our full height Marcato toilet cubicles and Concerto integrated duct panelling were both manufactured in solid grade laminate in the same dark grey shade to match the lockers.

Our Arpeggio solid surfacing vanity units in a light grey concrete-effect finish with inset sinks, completed the contemporary design of the new changing area. The vanity units are finished with Concerto integrated duct panels in light grey to match the lockers and shower cubicles. Like the Concerto duct panels behind the WCs, the under-vanity panels are easy-to-clean and allow access for future maintenance, whether planned or reactive.

Our joinery division, Cre8 Joinery Solutions, installed two bespoke reception desks, both tailored to meet the style of each respective building. The team created a bespoke curved solid surface reception desk in a crisp white colour with inset strip lighting near the base, while the other reception desk features oak veneered tops, oak veneer benching and concealed storage space within the reception desk.

  Back to Case studies Make an enquiry   Download our corporate brochure  

Get the latest from Washroom Washroom

Receive our newsletter, plus all the latest project and product info from Washroom Washroom.