Covid-19: We’re continuing to adapt working practices within our factory, read our full statement

Space-saving superloos and staff lockers at 14-17 St John’s Square, London

We’ve installed new space-saving superloos and staff lockers in a Clerkenwell office building as part of its recent refurbishment.

WC cubicle signage - St John’s Square, London +
Z-style Forza lockers at St John’s Square, London +
Duct panels faced with a pale Limed Oak veneer at St John’s Square, London +
Close-up of Forza lockers at St John’s Square, London +

The multi-let office building on St John’s Square, just off Clerkenwell Road, has been refreshed both inside and out to provide high quality office space set over four floors. It is situated right in the heart of London’s vibrant and busy Clerkenwell district, which is popular with architects and those working in the media industry.

Space was at a premium in this compact office building, so the self-contained superloos offered the ideal solution without compromising on design. While each cubicle is slightly larger, there is no need to provide separate vanities which takes up more of the available floorspace.

Each individual toilet cubicle includes a WC plus vanity and hand-drying facilities, all behind a full height cubicle door for complete privacy. We designed, manufactured and installed our Concerto integrated duct panelling system behind the WC in each cubicle. This not only ensures the washrooms are easy and hassle-free to clean and maintain, but also hides any unsightly pipework.

Our Concerto duct panels are available in wide range of different materials and finishes from tile and glass to wood veneer and solid surfacing materials which allows specifiers to work with us to design a space that meets their vision. For this project, the duct panels were faced with a pale Limed Oak veneer to give an attractive washed appearance which complements the rest of the building’s common areas.

We designed the bespoke shelving above the vanity in each cubicle using the same pale Limed Oak veneer as the duct panels. The stylish shelves feature a hidden groove to securely accommodate the mirrors which look as if they’ve just been placed in position above the vanity unit.

In addition to the new washrooms, as part of the refurbishment we also designed, manufactured and installed our Forza solid grade laminate lockers with secure digital access code locks, within the staff shower and changing area. The Z-style configuration of the lockers provides enough room to hang a suit in each locker while the metallic effect doors and large stylistic black printed numbers add to the contemporary space.

  Back to Case studies Make an enquiry   Download our corporate brochure  

Get the latest from Washroom Washroom

Receive our newsletter, plus all the latest project and product info from Washroom Washroom.