Covid-19: We’re continuing to adapt working practices within our factory, read our full statement

Eye-catching new changing area at Devonshire Square, London

Our Forza lockers and legato benches were specified for this colourful new changing area installed within a new cycle centre for a London office development.

Forza solid grade laminate lockers in four different shades - Devonshire Square, London +
Arpeggio Corian trough-style vanity units in white - Devonshire Square, London +
Forza lockers and Legato bench units - Devonshire Square, London +
Legato benching units in shower area - Devonshire Square, London +

Devonshire Square is a vibrant estate tucked between the City and Shoreditch, offering an exciting, architecturally varied campus with 630,000 sq ft of office space, shops, homes, restaurants and bars. The five acre campus is home to 12 buildings including a mix of refurbished and reconfigured Georgian warehouses, townhouses, and modern developments with Devonshire Square itself set around a collection of original 18th-century East India warehouses and a covered piazza-style courtyard.

We worked alongside Collins Construction and John Robertson architects as part of the recent refurbishment project at Devonshire Square which saw our team create a new cycle centre to cater for those who choose to walk or cycle into work on the Devonshire Square Estate.

The eye-catching new changing area and bike storage facility features our Forza solid grade laminate lockers with key operated locks to provide a secure storage solution for office workers. Manufactured from hardwearing 12mm solid grade laminate doors and aluminium bodies with solid laminate shelves and ventilation holes, the Forza range guarantees exceptional strength and durability and is available in a wide choice of colours.

We utilised a range of high pressure laminate colours from Sonae for the locker doors to create the distinctive eye-catching design, ‘Pearl White’ used for the majority of the lockers with a range of three accent colours; ‘Blue Paradiso’; ‘Jade’ and ‘Lemon Green’ picked out against the white in evenly spaced vertical stripes.

The changing area also features freestanding island Legato bench units manufactured with solid grade laminate slats and back rest in the same ‘Pearl White’ shade from Sonae. Legato benches comprises an aluminium support construction with profiled seating options and a complementary hook rail. The back rest on the island unit is generally manufactured from the same material as the seat. In addition to the island units in the main changing area, the team installed the same ‘Pearl White’ wall-mounted Legato benching units in the combined changing and shower cubicles.

We designed and installed our Arpeggio Corian trough-style vanity units within the changing area as part of the project. Manufactured in the crisp ‘Designer White’ colour with inset square sink areas and integrated waste bins and wall-mounted taps, the vanity units fit seamlessly with the sleek changing area design.

Download case study sheet     Back to Case studies Make an enquiry   Download our corporate brochure  

Get the latest from Washroom Washroom

Receive our newsletter, plus all the latest project and product info from Washroom Washroom.