Covid-19: We’re continuing to adapt working practices within our factory, read our full statement

Compact modern washroom space at 12 Arthur Street, London

This contemporary new washroom space was designed with deliberately crisp, clean lines, providing the perfect addition to the building’s newly refurbished workspace and common areas.

Close-up Dolphin Alavo at 12 Arthur Street, London +
Dolphin Alavo mirror units at 12 Arthur Street, London +
Compact modern washroom at 12 Arthur Street, London +
Alto full height toilet cubicles with dark wood effect high pressure laminate at 12 Arthur Street, London +

The modern, stone-clad office building is situated on Arthur Street, close to London Bridge and in the heart of the City of London. Following a comprehensive refurbishment, the building provides Grade A office accommodation set over 10 storeys along with new-look common areas to match. And as part of the project we delivered new washrooms on several floors of the building – all designed to meet the same high specification finish.

As the floor area in the washrooms was limited it was essential to maximise on space, delivering a compact modern washroom which would be easy to maintain even in a high traffic office environment like this. Our bespoke vanity units combined with the space-saving Dolphin Alavo modular wash, soap and dry system above, provided the perfect solution.

The rectangular shaped vanity units in each washroom were manufactured from white Corian® solid surface, creating a hygienic surface which is highly durable and easy to maintain. We shaped the vanities to include a series of individual inset sinks as well as a waste-bin which was also integrated into the surface of the vanity, removing the need for a separate bin to ensure the washroom is kept clean and clutter-free.

The Dolphin Alvao mirror units we installed above each vanity blends practicality with style to provide the perfect balance of form and function. The system incorporates all the facilities needed for visitors to wash, soap and dry their hands. The Dolphin Alavo saves space, water, soap, energy and so ultimately saves money. The colour-changing LED lighting underneath the unit adds another dimension to the washroom, matching the contemporary interior seen throughout the rest of the building.

Our Alto toilet cubicles were also specified for the new washroom areas, with the floor-to-ceiling doors providing complete privacy for end users. The Alto toilet cubicles are available in an almost limitless range of finishes – here a dark woodgrain high pressure laminate was used to contrast with the white vanity units. The same woodgrain laminate was used for each cubicle’s partitions and pilasters as well as for the Concerto integrated duct panelling, which was installed behind the WCs, providing a unified finish.

  Back to Case studies Make an enquiry   Download our corporate brochure  

Get the latest from Washroom Washroom

Receive our newsletter, plus all the latest project and product info from Washroom Washroom.