Covid-19: We’re continuing to adapt working practices within our factory, read our full statement

79-86 Chancery Lane, London

We’ve delivered a bespoke office washroom in the heart of London’s old legal district, drawing on our Iconica Collection to create a unique washroom design.

Full height Alto toilet cubicle - Chancery Lane +
High specification washrooms and disabled facilities - Chancery Lane +
Urinal modesty screens in toughened back-painted glass - Chancery Lane +
Disabled toilets - Chancery Lane +

Just a few minutes’ walk from the Royal Courts of Justice, Chancery Lane was once home to law firms and barristers, and now attracts a new generation of professionals, who want to put their own stamp on the area.

The project by Orms Architects to refurbish 79-86 Chancery Lane, which was overseen by Chorus Group, involved the careful restoration of the original Victorian façade and complete modernisation of the interior which now provides modern BREEAM rated Excellent office space, retail units on street level and a number of private flats. We worked closely with Chorus Group to install new high specification washrooms and disabled facilities throughout the building.

Our full height Alto toilet cubicle, with its rebated edges and flush front design, was chosen to provide end-users with complete privacy, helping to create a washroom more akin to a luxury leisure facility than an office. Finished in dark wood veneer, the cubicle doors feature an unusual bespoke routed finish to help make a striking impression.

We also installed our Concerto integrated duct panel system and urinal modesty screens in toughened back-painted glass to complement the bespoke toilet cubicle design. The Concerto duct panels provide a smooth, easy-to-clean surface as well as allowing access for any future maintenance or repair.

The vanities were manufactured from natural stone in a soft grey and feature individually shaped sinks and an integrated waste bin.

The disabled toilets, which all comply with document M, were designed to feature all the same design elements to create a sense of cohesion between all areas of the building and ensure that the same level of luxury was delivered throughout.

  Back to Case studies Make an enquiry   Download our corporate brochure  

Get the latest from Washroom Washroom

Receive our newsletter, plus all the latest project and product info from Washroom Washroom.